Kursmaterial – modul för modul

1. Välkommen till kursen!

I den första modulen får du en introduktion till kursen – dess bakgrund, innehåll och form – och vad som kan vara bra att tänka på innan du kör igång.

2. Vem är DU, VEM ÄR jag – egentligen?

Vi börjar kursen där vi är just nu och reflekterar över vilka vi är innerst inne, om vi skalar bort våra yttre lager. Det skapar bättre förutsättningar för att hitta vår inre kompass.

3. Mitt liv idag

Nu höjer vi blicken lite för att kika på hur våra liv ser ut idag, vad vi är nöjda med och tacksamma för, och var det skaver. Vi behöver ofta analysera vår nuvarande situation för att hitta mer rätt i livet.

4. Min inre kompass – hur hittar jag den?

Modul 4 handlar om kursens kärna, hur vi kan träna oss i att hitta vår inre kompass, bland annat genom att stanna upp i tillvaron, och genom att våga lyssna till vår inre röst även när den verkar ologisk.

5. Mina kompassriktningar

Här börjar vi på allvar försöka utforska de där kompassriktningarna, vad som är viktigt för oss för att vi ska kunna komma till vår rätt som människor och leva livet fullt ut.

6. Vad hindrar mig från att stå vid rodret?

I Modul 6 tittar vi på vilka hinder vi sätter upp för oss själva när vi väl har hittat en kompassriktning.

7. Acceptans och förändring i mitt liv

Den här modulen handlar mycket om ACT (Acceptance and Commitment Training), en viktig grund i kursen. Hur kan vi använda acceptans och medveten närvaro för att leva ett bättre liv?

8. Vandringsstavar för min resa

När vi jobbar med oss själva kan vi behöva vandringsstavar på vägen. Här utforskar vi några sådana exempel – mentala verktyg, andra människors stöd och skrivandet som ett sätt att utvecklas.

9. Min plats i världe

Att hitta sin inre kompass är inte en fråga om egoism och att sätta oss själva i första rummet i alla lägen. Ju mer vi kommer till vår rätt som människor, desto mer kan vi bidra till en bättre värld.

10. Hur går jag vidare?

I den sista modulen knyter vi ihop säcken, sammanfattar vad vi har jobbat med i kursen och blickar framåt. Du får också tips på inspirerande böcker, webbsidor och annat material.